sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Terkut Ghanasta!

Uskomatonta, mutta totta, jo viikko ollaan eletty taalla Ghanassa. Ja vielakin ollaan elossa.

Viikossa on ehtinyt tapahtua paljon, olen kohdannut kuuman ilman, erikoiset ruuat, sadat ghanalaiset lapset, kulttuurishokin ja vaikka mita.

Taalla Ghanassa mikaan ei kylla tapahdu eurooppalaiseen taikka pohjoismaalaiseen tyyliin! Jos mennaan jonnekin niin pitaa varautua aina uskomattoman pitkaan odotteluun. Viimeksi tana aamuna odotin aamiaistani n. 45 minuuttia. Jos sanotaan etta johonkin on 3-4 tunnin matka niin se tarkoittaa nailla ruuhkilla 7-8 tuntia.

Oltiin nyt vklp Cape Coastilla, tutustuttiin muun muassa Elminan ja Cape Coastin linnoituksiin, niissa on aikoinaan ollut valtavaa orjabisnesta. Oli karmivaa kavella samoissa paikoissa joissa orjat ovat olleet.

Olemme siis taman viikon olleet Senior High School for the deaf -koululla. Siella olemme olleet lahinna tarkkailijoina ja tauoilla olemme jutelleet oppilaiden kanssa. On ihanaa nahda miten kiinnostuneita he ovat meidan maistamme ja kulttuureistamme. He olivat kovin hammastyneita siita etta me kaikki olemme kuuroja. Olemme yrittaneet nayttaa hyvaa esimerkkia etta kylla kuuroille kaikki on mahdollista!

Asumme Shanti-majatalossa porukamme kesken joten siella on hyva nukkua, syoda, ja olla vain. Olemme tarkalleen siis Mampongissa, jossa on toinenkin koulu, Demonstration school for the deaf, siella olemme enemman ensi viikon ajan.

Kuuma on koko ajan ja ruoka on vahintaan... monimutkaista. Jotkut niista ovat kylla hyvia joten en ole taalla kuolemassa nalkaan. :D Paljon pitaa syoda sormin tai sitten on sellaisia vaikeita ruokia kuten kokonaisia kaloja.

Kaikki hyvin! :)

1 kommentti:

  1. Bravissimo!!!

    Täällä on tapahtunut vaikka mitä ja aina on ollut mielessä että pitääpä kertoa sinulle - - mutta ei!!! Oletkin jossain pimeässä Afrikassa! Otin suoraan WFD:een yhteyttä ja selvitin kuinka yhteydet Ghanaan pelaa. Sain kuulla että siellä on hitaat nettiyhteydet :D ha haa.

    Hienoa kuulla että siellä on kaikki hyvin ja olet välttynyt joutumasta villieläinten aamiaiseksi. Olehan varovainen ja katso mihin astut (äläkä kävele varpasillasi vaan käytä aina kenkiä :P).

    Täällä koko Sjöroos-Lipasti-Kalelan suku ikävöi sinua! :)

    Terv. joulua odotellen :)

    VastaaPoista